Osmanlı mutfağından zeytinyağlı yaprak sarma
Malzemeler300-500 gr asma yaprağı
2 su bardağı ayıklanmış pirinç
1 büyük kuru soğan
4 y.k. zeytinyağ
4 y.k dolmalık çam fıstığı
4 y.k kuş üzümü
Tarçın
Yenibahar
½ demet maydanoz, kıyılmış
Avuç dolusu taze nane, kıyılmış
Tuz
Karabiber
Limon suyu
Sıcak su
HazırlanışıAyıklanmış pirinci, incecik kıyılmış soğan, maydanoz ve
naneyi, çam fıstığı, kuş üzümü, baharatları, karıştırma kabına alıp
karıştırın. Asma yapraklarına bir tatlı kaşığı koyup sarın. Tencereye
yerleştirin. Üzerine 1 ½ bardak sıcak su ve limon suyu artı 2 kaşık
zetinyağ gezdirip orta hararette 30-40 dakika kadar pişirin.