500 gram un, 50 gram tereyağı, 3 yumurta,
yarım fincan küllü su, 9 gram tuz ve kaldırabileceği kadar adi su ile
hamur yapıp elinizi daima yağlayarak yoğurunuz. Yuvarlak bir şekil
veriniz. Bezle örtüp 20 dakika bırakınız. Hamur tahtasına un serpiniz. Hamuru merdane ile açıp 15 dakika bırakınız. Tekrar un serperek katlayınız. Sonra oymalı yuvarlak keski ile kesiniz. Bunları börek tepsisine koyup üstüne yumurta
sarısı sürünüz. Kenarlarından 2 santim içeriye doğru, küçük yuvarlak
bir keski ile kapak çevirip, harareti orta fırına sürünüz. Pişince
çıkarınız, üstünden kapağını alınız, pişmemiş hamur kısmını içinden boşaltıp volovanı sahana koyunuz. İçine yapılmış et yemeklerinden birisini doldurunuz. Kapağını kapayıp sıcak sıcak servis yapınız.
Not: Hamur tahtasında merdanelenen hamurun üstüne
cendere konur, uzunlamasına bir yufka açılır. Sonra bu yufka yan
çevrilir, un serpilir, şilte kaldırır gibi sağ tarafın ortasına büküp
sol tarafın üstüne devrilir, tekrar açmak için üstüne
cendere konur. İşte bu birinci katlamada gizli 3 yufka olur. Tekrar
açılır, bu suretle 6 katlama tamam olur, ki bu 2 santim kalınlığında bir
yufka demektir. Keskiden geçirilip tepsi ile fırına verilince kızarır,
kabarır, bir kavanoz şekli alır. Sonra fırından alınır, içi boşaltılır,
yerine hazırlanan ne ise konur. Bizim ahcılarımız volovanı aynı biçimde
fakat küçük boyda yaparlar. Yani 6 santimlik yuvarlak keski ile
çıkarırlar, araları açık olarak tepsiye dizip fırına sürerler. Pişince
yine aynı tarzda doldururlar, kapaklarını kaparlar, tabağa dizip servis
yaparlar. Bunun adı bizde "Nemse Böreği" dir.