2 kuzu kontrfilesi (her biri yaklaşık 1 kg; bütün kemikleri çıkarılıp, yağları alınmış)
1 litre (4 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
4 tatlı kaşığı ardıç tohumu (iri dövülmüş)
1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın.
Sosu hazırlamak için et (ya da tavuk)
suyunu kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak
karışımı 50 cl. (2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Ardıç
tohumlarının yarısını ekleyip, 30 cl (1 1 /4 su bardağı) kalıncaya kadar
kaynatmayı sürdürün.
Bu arada kontrfilelerin her yanına zeytinyağını sürüp, bir fırın kabına
yerleştirin. Üstlerine kalan ardıç tohumlarını serpip, kabı fırının orta
rafına yerleştirerek, kontrfileleri 12 dakika pişirin. Fırını söndürüp,
kabı en alt rafa indirerek, 10 dakika bekletin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Kabı fırından alıp, kontrfileleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarın
ve üstlerini örterek, sıcak kalmalarını sağlayın. Kaptaki pişme suyunun
yüzeyinde biriken yağı alıp attıktan sonra, pişme suyunu tenceredeki
sosa katın. Sonra tencereyi kısık ateşe oturtup, ısınmaya bırakın.
Tabaktaki kontrfileleri dilimleyin. Tencereyi ateşten alıp,sosun
yarısını et dilimlerinin çevresine kaşıkla aktarın. Kalan sosu bir
kâseye aktarıp, yanında servis yapın.
SERVİS ÖNERİSİ: Yanında kırmızı lahana salatasıyla.