Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ANANAS ORLEAN tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ANANAS ORLEAN tarifi Empty
MesajKonu: ANANAS ORLEAN tarifi   ANANAS ORLEAN tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:14 pm

1 kiloluk ananas

150 gram pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

125 gram toz şekeri

1/2 litre süt

1 bardak krem şanti

10 kiraz veya vişne şekerlemesi (taze kiraz da olabilir)

1 limon

1 jelatin yaprağı

tuz,

4 incir reçeli



Taze ananasın kabuklarını dikkatle çıkarmalı. Sonra ananasın
ortasındaki sert, kabuklaşmış bölümü özel aletiyle çıkarmalı. Ananası
on dilime ayırdıktan sonra dilimleri yayvan bir porselen veya pyrex kaba
yanyana dizmeli. Üzerlerine 30 gram toz şekerini dökmeli ve marinatta
vakit vakit çevirerek en azından üç saat bırakmalı (Taze ananası bulamayanlar konserve edilmiş ananas dilimlerinden yararlanabilirler. O vakit ananası kutusundaki suyundan çıkarmalı ve şeker içinde bir-İki saat tutmalı.) Kalan toz şekeriyle sütü bir kuşaneye koyup ateşe oturtmalı. Bir çimdik tuzla 1 tatlı kaşığı sadece sarısı rendelenmiş limon
kabuğu atıp karışımı kaynamaya bırakmalı. Süt kaynamaya başlayınca
pirinci içine atmalı ve iyice pişinceye kadar yani bir çeşit koyu sütlâç oluncaya kadar kabı ateşte tutmalı. Pirinç pişince bu sütlâcı
yağa bulanmış düz bir tabağa boşaltmalı ve bir spatulayla birbuçuk
santim kalınlığında olabilecek bir şekilde düzelttikten sonra soğumaya
bırakmalı. Bu koyu sütlâç soğuyup katılaşınca ananas dilimleri boyunda yuvarlaklara bölmeli ve bir servis küreğinin yardımıyle bu yuvarlak sütlâçları servis tabağına yerleştirmeli. Bunların üzerlerine birer dilim marinatlanmış ananas
yerleştirmeli. Islatıldıktan sonra suyu sıkılmış ve marinat suyunda
benmari usulüyle eritilmiş olan jelatini soğuyunca bir fırçayla ananasların
üzerlerine ve yanlarına sürüp buz dolabında dondurmalı. Servis vakti
gelince krem şantiyi sıkma şırıngasına yerleştirmeli ve ananas dilimlerinin ortalarına süslü bir biçimde sıkmalı. Krem şantinin tam ortasına birer vişne veya kirazla birer parça incir reçeli oturttuktan sonra servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ANANAS ORLEAN tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» KUP JAK tarifi
» TEREYAĞI SOS Tarifi
» Dondurmalı Kek Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: