Malzemeler:
4 kişi için
16 adet orta boy dil balığı filetosu (4 iri dil balığı)
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 çay kaşığı çok ince soğan
1/2 tatlı kaşığı margarin
2 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkmış ince kıyılmış domates
tuz, karabiber
2 kahve fincanı beyaz şarap
1/2 su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
4 çorba kaşığı krema
2 yumurta sarısı
Yapilisi:
Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın.
Dibi
düz küçük bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin. Balıkların
katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine dizin.
Üzerlerine
tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin.
Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın.
Bir
kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına
çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin.
Bir çırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın.
Yumurta
sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilave edin.
Ateşten alıp balıkların üzerine dökün. Üstten hızlı ateşli fırında üstü
renk alana kadar birkaç dakika kızartın ve servis edin