Malzemeler :
4 yumurta
1,5 su bardağı un
250 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
250 gr. tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Önce
fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin
ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu
büyük bir tencereye koyun ve kaynatın.
Tencereyi ateşten alıp
unu katarak karıştırın. Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli
karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından
kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin.
Tencereyi tekrar ateşten
alıp yumurtaları teker teker katın. Rendelenmiş peynirden 2 çorba
kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın.
Karışımdan
tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka
olacak şekilde dökün. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın
üzerine serpip fırına sürün.
40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
afiyet olsun