Malzemeler :
2 çorba kaşığı soya yağı
1/2 kg. ince kıyılmış soğan
3 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dilim ekmek
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Bir tencerede yağı eritin.Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun.
Unu,
soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu
katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte
kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün.
Çorbayı
ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte
kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip
pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın.
AFİYET OLSUN