Malzemeler
1 litre süt
2 corba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşıgı un
1 litre su
1.5 su bardağı nişasta
Üzeri için
2 paket bitter çikolata
yarım su bardagı süt
çikolata
(benmarı usulü eritilir süt ilave edilerek karıştırılır.)
Hazırlanışı
Bir tencerenin içine un,seker,ve nisasta konularak biraz su ilave edilir ve eritilir.
Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır daha sonra tencereye sütün
tamamı konularak orta harretli ateste karıstırlarak pişirilir.
Pişdikten sonrada bir tepsiye dökülür.Buzdalabında bir gece
bekletilir.Dilim dilim kestikten sonra üzerine önceden hazırlanan
cikolata sosu dökülerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun...
Bize bu tarifi İstanbul Bağcılardan yollayan Sibel ve Nazlı Hanımlara teşekkür ederiz.