|
TÜRK MUTFAĞI |
Tarif, beğenerek takip ettiğim sevgili Yasemin'den...Yaptığım
tek değişiklik hardalı çıkarıp bir miktar dere otu eklemek ve taze
kırmızı biber yerine közlenmiş kırmızı biber kullanmak oldu...Tavsiye
ederim, çok lezzetli bir salata...Malzemeler
- 5 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- birkaç dal dereotu
- 1 su bardağı tane mısır
- 2 adet kırmızı biber (taze yada közlenmiş)
- 1 kutu konserve ton balığı
Sos için
YapılışıMaydanoz ve dereotu incecik
kıyılır. Soğanlar ve kırmızı biberler küçük doğranır. Tüm malzemeler
çukur bir kasede karıştırılır. Ton balığı da salataya eklenir. Salatanın
sosunu hazırlamak için limon suyu, arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ ve
tuz eklenip çırpılır. Sos salataya gezdirildikten sonra servis
yapılır..