ıMalzemeler:
- 250 gr taze barbunya
- 1 kırmızı soğan
- 2 dal taze soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır
- 5-6 siyah zeytin
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım limon
- tuz, kırmızı tozbiberHazırlanışı:Barbunyaları
ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin
ve tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alın
soğumasını bekleyin. Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir
tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince
doğrayın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilıyınca kabuklarını soyup
dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak,
kırmızı tozbiber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın. Barbunyayı derin bir kaseye alıp mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip karıştırın. Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.