(4 Kişilik)
Malzemeler
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için)
4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
4 çorba kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
2 limonun suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yemeğin Tarifi
Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına
da bıçakla birer çentik atın. Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi
yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
Limon
suyunun 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların
üzerine serpin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
Balıkları
sıcak ızgaraya yerleştirin. Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla
arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklaşık 5
dakika sonra balıkları alt üst ederek, diğer yanlarını da 5 dakika
kadar pişirin.
Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
Kalan limon suyu-zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
Izgara lüferleri, zeytinyağı-limon sosuyla birlikte, sıcak olarak
servis yapın.