(1 Kişilik)
Malzemeler
4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin.
İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir
bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Izgarada 10 dakika pişirin ve
servis tabağına alın.
Domatesi ve biberleri de ızgarada
pişirin. Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve
tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan
döktükten sonra servis yapın.
Not: Barbunya balığını
ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz. Ancak balığın lezzetli
olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var.
Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir. Ayrıca balığın
üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün
bekletin.