Havuçlu Pirinç Çorbası
Malzemeler
2 Bardak Haşlanmış Pirinç
1Orta Boy Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
5 Bardak Tavuk Suyu
2 Orta Boy Havuç
Yarım Çay Kaşığı Beyaz Biber
1 Çorba Kaşığı Ekşi Krema
Garnitür olarak maydanoz veya nane
Hazırlanışı
Büyük
bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları
koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile soğanlar yumuşayıncaya
kadar pişirin.
Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi
ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu,
sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu
ve pirinci ilave edin.