Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri
Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Ilık su
Peynirli iç harcı için
1 kase ovalanmış az tuzlu beyaz peynir
½ demet kıyılmış maydanoz
1 büyük soğan piyazlık doğranmış
2 kaşık zeytin yağı
Ispanaklı iç harç için
2 bağ ıspanak temizlenip doğranmış
2 kuru soğan incecik doğranmış
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Bӧrek hamurunu aldığı kadar ılık su ile diğer bütün mayalı hamurlar gibi mayalayıp dinlendirin. Buarada iç harçları hazırlayın.
Peynirli
harç için; ince piyazlık doğranmış kuru soğanı zeytin yağda kavurun,
ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince,
ovalanmış peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip bir kenarda bekletin.
Ispanaklı
harç için; kuru soğanı zeytin yağda kavurun salçayı ekleyin. Doğranmış
ıspanakları da ekleyip kavurma işlemine ıspanaklar yumuşayıp soluncaya
dek devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatıp ılımasını
bekleyin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp incecik yuvarlak açın. Bir kenarına istediğiniz iç harçtan 2
yemek kaşığı yayıp diğer kenarı kapatın.
Kenarlarini bastirarark
iyice yapıştırın. Bütün hamuru bu şekilde bitirince D şeklindeki
bӧrekleri orta hararetteki sacda yada teflon tavada pişirin.