Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri Empty
MesajKonu: Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri   Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:31 pm










Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri IMG_3466
Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri IMG_3570
Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri IMG_3581
Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri

Malzemeler

Hamuru için

4 su bardağı un
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Ilık su

Peynirli iç harcı için

1 kase ovalanmış az tuzlu beyaz peynir
½ demet kıyılmış maydanoz
1 büyük soğan piyazlık doğranmış
2 kaşık zeytin yağı

Ispanaklı iç harç için

2 bağ ıspanak temizlenip doğranmış
2 kuru soğan incecik doğranmış
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı

Bӧrek hamurunu aldığı kadar ılık su ile diğer bütün mayalı hamurlar gibi mayalayıp dinlendirin. Buarada iç harçları hazırlayın.

Peynirli
harç için; ince piyazlık doğranmış kuru soğanı zeytin yağda kavurun,
ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince,
ovalanmış peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip bir kenarda bekletin.

Ispanaklı
harç için; kuru soğanı zeytin yağda kavurun salçayı ekleyin. Doğranmış
ıspanakları da ekleyip kavurma işlemine ıspanaklar yumuşayıp soluncaya
dek devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatıp ılımasını
bekleyin.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp incecik yuvarlak açın. Bir kenarına istediğiniz iç harçtan 2
yemek kaşığı yayıp diğer kenarı kapatın.

Kenarlarini bastirarark
iyice yapıştırın. Bütün hamuru bu şekilde bitirince D şeklindeki
bӧrekleri orta hararetteki sacda yada teflon tavada pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Ispanaklı ve peynirli sac bӧrekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kahvaltı & Ispanaklı Kol Böreği
» Ispanaklı lor peynirli tavuk tarifi
» Ispanaklı İstiridye
» Ispanaklı Tavuk Sarma
» Ispanaklı Çanak tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri-
Buraya geçin: