Malzemeler 2 çorba kaşığı zeytinyağ 1 adet soğan 2 adet havuç 1 adet kabak 5 dal taze fasulye 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tutam maydanoz
BONFİLE TARİFİ Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağ koyun ve kızdırın. 1 adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın. Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun. 2 adet havucu ince dilimler halinde kesin. Havuçları da soğanlarla birlikte sote edin. 1 adet kabağın kabuklarını içinden ayırın, kabuklarını ince dilimler halinde kesin ve tavaya ekleyin. 5 dal taze fasulyeyi ince ince doğrayın ve tavaya ilave edin. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin. Üzerine kestiğiniz kabakları da ilave edin. 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve sebzelerin üzerlerine serpin. 5 dakika sote ettikten sonra tavanın altını kapatın. Çok ince dövülmüş bonfilelerin üzerine bir tutam kara biber serpin. Hazırladığınız sebzelerden yaprak biçimine getirdiğiniz ve yaydığınız bir adet bonfilenin üzerine, 1 çorba kaşığı koyup iyice yayın. Eti yuvarlayarak bonfileyi parçalamadan ve sıkı bir biçimde sarın. Bonfileleri fırın tepsisine dizin ve etlerin üzerini yağlayın. Sarmaların dağılmasından endişe ederseniz kürdanlar saplayarak dağılmasını önleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15 dakika pişirin. Etler pişerken bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve kızdırın. 4 diş sarımsağı küçük küçük kesip, kızgın yağda kavurun. Bu sırada 4 adet sivribiberi ince ince kıyın ve sarımsaklarla birlikte kavurun. 2 adet domatesi küçük küpler şeklinde doğrayın kaba ve ekleyin. Domatesi biber ve sarımsaklarla birlikte iyice karıştırıp 2 dakika pişirin. 1 çorba kaşığı salça ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı kara biber ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sos koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırında pişirdiğiniz bonfileleri dilimleyerek servis tabağına alın. Sarma dilimlerinin üzerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.
Püf Noktası Aldığınız bonfileleri kasapta iyice dövdürüp inceltin, ya da siz dövün. Bonfilelerin geniş ve çok ince olması lazım. Sardığınız ruloların açılmasından endişe ederseniz, ruloların üzerine kürdanlar saplayarak fırına verebilirsiniz. Yanında garnitür olarak pilav ya da patates ile servis yapabilirsiniz.