Köftesir (Hakkari)
500 gr köftelik ince bulgur
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz
Kavurmalı sos için:
100 gr kavurma
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt
1.
İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un
ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun. Malzemeden
fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde
şekillendirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su
kaynatıp köfteleri haşlayın.
2. Kavurmalı sos için; soğanları
temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı
tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça, kavurma ve baharatı ekleyip
karıştırın.
3. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın.