içli köfte (MALATYA)
6 kişilik Gerekli malzeme:
Yarım kg yağlı dana kıyma
Yarım kg kuru soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pulbiber
Yarım demet maydanoz,
tuz
Köfte için:
Yarım kg yağsız dana kıyma (iki kere çekilmiş)
4 su bardağı köftelik bulgur
Tuz,
su
Soğanları
ince ince doğrayıp margarinde pembeleştirin. Yağlı kıymayı ve tuzu
ilave edip kavurun. Karabiber, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozu
ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi soğumaya bırakın.
Yağsız kıymaya tuz, bulgur ve 2 su bardağı suyu serperek ekleyin. Bulgurla kıyma birbirini tutana kadar yoğurun.
Hazırladığınız
köfte harcından bir parça alıp yuvarlayın. Avucunu-zun içinde tutarak
ve işaret parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Soğutulmuş iç malzemeyi
içine doldurup köfteyi kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynamış
tuzlu suda haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.