ELBİSTAN TAVASI:
Malzeme:
1,5 kilo koyun eti
1 kilo yoğurt yarım limon
125 gr. sofra margarini
6 yumurta
Tuz
Yapılışı:
Orta
büyüklükte parçalar halindeki et, tuzlu su içinde iyice haşlanır. Sonra
fırın tepsisine alınır. Üzerine sofra margarini ilâve edilip fırına
sürülür. Et, biraz pembeleşinceye kadar hafif ateşte çevrilir. Bir başka
kap içinde altı yumurta ile bir kilo yoğurt iyice çırpılır. Buna bir
miktar tuz ve yarım limonun suyu ilave edilir. Fırından çıkarılan
kızarmış etin üzerine bu karışım da döküldükten sonra yeniden firma
sürülür. Yumurtalı yoğurt, etin üzerine koyulup pembeleşinceye kadar
kalır. Fırından çıkarılıp servis yapılır.