Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ançüezli Pizza Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:09 pm | |
| Malzemeler Hamur için : 500 gr un (4 Su bardağı) 20 gr bira mayası (2 çorba kaşığı) 1 su bardağı ılık süt 1 Adet yumurta 50 gr sıvıyağ (1 kahve fincanı) Yeterince tuz Bir fiske şeker Üstü için : Yarım şişe domates suyu veya ketçap 150 Gr kaşar peyniri 2 Çorba kaşığı ançüez 3 Diş sarmısak 1 Fincan sıvıyağ Yeterince tuz, biber Hazırlanışı
- Hamurun hazırlanması : 500 gr unu temiz bir zemin üzerine eleyin.
- Unun ortasını havuz gibi açın.
- 20 gr bira mayasını 1 su bardağı ılık sütle ezerek una katın ve üstünü unla örterek bekletin.
- Unun üzeri çatlayınca 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 adet yumurta,
tuzu ve bir fiske şekeri koyup, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın.
- Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bir süre de böyle bekletin.
- Her parçayı oklava ile 15-20 santim genişliğinde, yarım santim kalınlığında daire biçiminde açın.
- Üzerine bolca yağ sürüp bekleyerek mayalandırın, kabarınca fırına sürüp azıcık pişirin.
- Pizza hamurunuz, üzerine masrafını yani üstünü komaya hazırdır.
- Koyuca domates suyunu veya ketçabı bir kaba koyun.
- İçine dövülmüş sarmısağı, tuzu, biberi, ançüezi ve 1 fincan sıvı yağı koyup iyice karıştırın.
- Bu karışımı önceden hazırladığınız hamurun üzerine koyduktan sonra kaşar peyniri rendesi ile örtün.
- Sıcak fırında 5-6 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Ançüezli Pizza yemeği tarifi | |
|