malzemelermilfoy hamuru
1/2 bardak parmesan peynir
kuru maydanoz yoksa taze kıyılmış da olur
1 yumurta
1 kaşık su
açmak için un
hazırlanışıMilfoy
hamurunu unla açabildiğiniz kadar açın. Yumurtayı su ile çırpıp
parşümen kağıdı büyüklüğündeki milfoy hamuruna fırçayla sürün. Parmesan
peynir ve kuru maydanozu karıştırıp yumurta sürdüğünüz hamurun yüzeyine
heryeri kaplayacak şekilde serpin.
Daha sonra hamuru enine 1 kez
katlayın. Katlanmış haldeyken hamurdan çubuk şeklinde ince şeritler
kesin Üzerine tekrar parmesan peynir karışımından serpip her bir şeridin
iki ucunu ters yöne çevirerek kıvrıştırın 180 C fırına verip 15 dakika
pişirin.