Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Şeftalili Çikolatalı Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 9:05 pm | |
| Malzemeler 1 Su bardağı un 3 Çorba kaşığı kakao 1 Paket kabartma tozu 150 gr margarin 3 Adet yumurta 1 Su bardağından iki kaşık eksik tozşeker 6 Çorba kaşığı kayısı veya şeftali reçeli 100 gr çikolata Yarım çay bardağı süt 1 Su bardağı krem şanti 3 Adet iri şeftali Yarım su bardağı su Hazırlanışı
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin.
- Bir çırpma kabına alın.
- Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, yumurtaları v e toz şekeri, ilave edin.
- Yumuşak, koyuca bir kıvam alan dek çırpın.
- Hazırladığınız hamuru 18 santim çapındaki yağlanmış iki ayır kalıba dökün.
- Kalıpları 180 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekleyip, kekleri kalıplarından çıkarın ve soğumaya bıkarın.
- Keklerin arasına reçel sürün ve üst üste kapatın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
- İçine yarım çay bardağı sütü ekleyip, iyice karıştırın.
- Kekin üzerini ve yanlarını erimiş çikolata ile kaplayın.
- Yarım su bardağı tozşekeri yarım su bardağı su ile kaynatın.
- Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilimleyin.
- Kaynayan şerbetin içine atın ve 2-3 dakika kaynatın.
- Şeftalileri şerbetten çıkarın.
- Soğuduktan sonra kekin ortasına yerleştirin.
- Etrafını çırpılmış krem şanti ile süsleyip, servis yapın.
Şeftalili Çikolatalı Pasta yemeği tarifi | |
|