AlinazikGazi
antep mutfağının en bilindik yemeklerinden biridir. Lezzetli ve sevilen
bir yemek olmasının yanı sıra, diğer Türk yemekleri ile
karşılaştırdığımızda basittir de aslında. Yeterki malzemeler elimizin
altında olsun değil mi?malzemeler
500 gr orta yağlı kıyma
4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 y.k. sıvıyağ
3 sivribiber
1 domates
2 diş sarımsak
500 gr yoğurt
2-3 dal maydanoz
Tuz
karabiber
kırmızı toz biber
pulbiber
Yapılışı
Patlıcanları
közleyip kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber ve soğanı temizleyip
kıyın. Maydanozu yapraklarına ayırıp yıkayın ve süzün. Domatesi soyup
incecik doğrayın.
Bir tavada sıvıyağı ısıtıp
kıymayı kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesleri ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Tuz ekleyip
karıştırın ve tavayı ocaktan alıp ılımasını bekleyin Sarımsakları soyup
ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın.
Patlıcanı
servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip kıymayı
yayın. Kırmızı pulbiber serpip maydanoz yaprakları ile süsleyip servis
yapın.