Limonlu krema soslu tavuklu makarna
"Herbes de Provence" (kuru otlar karışımı) , farklı oranlarda kullanılan kokulu rezene, fesleğen, kekik ve lavanta çiçeklerinin
birleştirilmesiyle ortaya çıkmış bir karışımdır. 1970'lerde Güney doğu
Fransanın Provence bölgesinde ilk kez keşfedilip üretildigi için bu adı
almıştır.
Herbes de Provence balık ve et gibi ızgara yiyeceklerini lezzetlendirmek
için kullanılmasının yanı sıra sebze yemeklerinde ve güveçlerde de
kullanılıyor. Çoğunlukla aromanın daha iyi nüfuz etmesi
için karışım ya marine etme şeklinde yemekleri pişirmeden önce veya
pişme esnasında ekleniyor, yemeğin pişme süreci tamamlandıktan sonra
nadiren ekleniyor.Malzemeler500g penne (uzun boru) makarna
3 yemek k. zeytinyağ
2 adet tavuk göğsü
1 yemek k. herb de Provence
Tuz
Karabiber
1 sb. Tavuk suyu
1 sb. çiğ krema
1 y.k. Limon suyu
limon kabuğu rendesi
toz kırmızı biber
kıyılmış maydanoz
hazırlanışıMakarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavukları küpler halinde doğrayıp
tuz, karabiber artı baharatlarla karıştırın. Zetinyağda sularıını salıp
çekinceye ve kızarıncaya dek pişirin. Fazla suyunu ve yağını süzerek
başka bir kaba alın.
Aynı tavaya tavuk suyunu koyup orta ateşte ısıtın. Krema
ve toz kırmızı biber ve rendenin ince gözüyle rendelenmiş limon kabuğu
rendesi ekleyip ocağın altını kısarak 10 dakika kaynatın.
Makarnayı derince bir karıştırma kabına alıp tavuğu, krema sosunu,
kıyılmış maydanozu, limon suyu, tuz ve karabiberi ilve edip karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerini yine kıyılmış maydanozlarla süsleyin.