Malzemeler Hamuru için :
450 gr un (3.5 su bardağı)
1 Çay kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 Çorba kaşığı esmer şeker
1 Paket maya
2 Adet yumurta
İç malzemesi :
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
50 gr esmer şeker (3 çorba kaşığı)
100 gr karışık kuru meyve
Üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı sıcak şekerli su
Hamurun bekletilme süresi : 1 saat
Hazırlanışı
- 23 santimlik kare bir kek kalıbını yağlayın.
- Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine koyup iyice karıştırın.
- Daha sonra kabın üzerini bir bez ile örterek yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
- İç malzemesini karıştırın.
- Hamuru 35 santimlik bir kare şeklinde açın, meyveli karışımı üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklindeki hamuru 9 eşit parçaya kestikten sonra yağlanmış
kare kek kalıbına dizin ve 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
- Hamur sıcakken üzerine şekerli suyu dökün.
- 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Üzümlü Çörek yemeği tarifi