Malzemeler yarım su bardağından biraz fazla tereyağı ve pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
yarım su bardağından az kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı un
Kreması için:
yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
1 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle çırpın.
- Şekeri eridikten sonra çırpmaya devam edin.
- Vanilya esansını ekledikten sonra orta hızda 2 dakika çırpın.
- Başka bir kapta unu, kakaoyu ve mısır nişastasını karıştırın.
- Bu malzemeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tereyağlı ve şekerli karışıma ekleyin.
- İyice karışana dek çırpın.
- Hamuru elinizle yuvarlayın.
- Düz bir tabağa koyun.
- Üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabında 2 saat bekletin.
- Unlanmış bir zeminde hamuru yarım cm.kalınlığında açın.
- Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Kestiğiniz hamurları tepsiye dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin.Sıcakken bir
spatül yardımıyla bisküvileri tepsiden çıkarın ve soğuk bir zemine
aktarın.
- Kreması için tereyağını mikserle çırpın.
- Ardından şeker, vanilya ve kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın.
- Soğumuş bisküvilerin yarısının üzerine krema sürün.
- Diğer bisküvileride üzerine kapatın.
Vanillyalı Kakaolu Bisküvi yemeği tarifi