Oldukça
klasik bir Türk yemeğidir köfteli patates…bilmeyen yok gibidir. Ama
yine de blogda olmadğını farkedince, tüm tariflerin göz önünde olması
açısından paylaşmak istedim…özellikle menu oluştururken inanılmaz
yardımcı oluyor bu tarz detaylar.NOT: fotoğraf, yemek fırınlanmadan önce alınmıştır. Piştikten sonra vakit olmayacağı için...
malzemeler: köfte için
- 500g kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
- yarım demet maydanoz, kıyılmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan, rendelenmiş
- tuz
- kekik
- karabiber
diğer malzemeler
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 y.k biber salçası
- 5 patates
- karabiber
- tuz
- 5-6 sivribiber
- 3 domates
- 1 su bardağı su
yapılışı: Orta
boy karıştırma kabına, köfte için gereken tüm malzemeleri alıp yoğurun.
Köfte harcını mümkünse en az birkaç saat buzdolabında bekletin.
Fırın
kabını hafif yağlayıp patatesleri soyup daire şeklinde kesip tepsiye
yayın. Üstüne cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin.
Sivri
biberleri ikiye bölüp içlerini çıkartıp köftelerin üzerine yerleştirin.
Domatesleri soyun ve biberlerin üzerine dilimleyin.
Biber
salçası, 1 bardak su, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz ve karabiber
ile çırparak hazırladığınız sosu kabın üzerine gezdirip folyo ile
kapatıp 180 C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.