Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Empty
MesajKonu: Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi   Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 12:26 am

Malzemeler

500 gr kavurmalık kuşbaşı et

20 Adet kuru patlıcan

4 Adet soğan

1 Çay bardağı sıvıyağ

2 Çorba kaşığı margarin

2 Çay bardağı pirinç

1 Çorba kaşığı salça

1 Çay kaşığı fesleğen

1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

Yeteri kadar tuz, karabiber


Hazırlanışı


  • Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
  • Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük
    doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
    ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.
  • Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.
  • Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.
  • Tencereye yatık olarak dizin.
  • Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.
  • Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • 30 Dakika dinlendirip, servis yapın.
  • NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.





Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dolma Ve Sarma Tarifleri-
Buraya geçin: