Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Etli Yaprak Dolması Tarifi Salı Şub. 01, 2011 12:24 am | |
| Malzemeler 1/2 Kg ota yağlı kıyma 300 Gr salamura asma yaprağı 2 Çorba kaşığı pirinç 2 Adet soğan 1 Demet maydanoz 1 Çorba kaşığı salça Tuz ve karabiber Hazırlanışı
- Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarın.
- Harcı için rendelenmiş soğanlar,1 çorba kaşığı salça,ince doğranmış maydanoz,pirinç ve kıymayı karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölerek alın.
- Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getirin.
- Tüm yaprakları bu şekilde bitirin.
- Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayın.
- Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişirin.
- NOT: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup,yarım limon suyu gezdirebilirler.
- Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür.
- Kuru veya taze nane,dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir.
Etli Yaprak Dolması yemeği tarifi | |
|