Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Etli Yaprak Dolması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Etli Yaprak Dolması Tarifi Empty
MesajKonu: Etli Yaprak Dolması Tarifi   Etli Yaprak Dolması Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 12:24 am

Malzemeler

1/2 Kg ota yağlı kıyma

300 Gr salamura asma yaprağı

2 Çorba kaşığı pirinç

2 Adet soğan

1 Demet maydanoz

1 Çorba kaşığı salça

Tuz ve karabiber


Hazırlanışı


  • Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarın.
  • Harcı için rendelenmiş soğanlar,1 çorba kaşığı salça,ince doğranmış maydanoz,pirinç ve kıymayı karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölerek alın.
  • Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getirin.
  • Tüm yaprakları bu şekilde bitirin.
  • Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayın.
  • Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişirin.
  • NOT: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup,yarım limon suyu gezdirebilirler.
  • Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür.
  • Kuru veya taze nane,dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir.





Etli Yaprak Dolması yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Etli Yaprak Dolması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dolma Ve Sarma Tarifleri-
Buraya geçin: