Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Enginar Sarması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Enginar Sarması Tarifi Empty
MesajKonu: Enginar Sarması Tarifi   Enginar Sarması Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 12:22 am

Malzemeler

4 Adet enginar

250 gr asma yaprağı

1 Adet limon

2 Adet soğan

1 Kahve fincanı zeytinyağı

1 Adet kesme şeker

1 Su bardağı pirinç

1 Su bardağı su

1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 Çorba kaşığı kuş üzümü

1 Çay kaşığı dolma baharatı

5 Adet karanfil

Yarım demet dereotu

1 Adet havuç

2 Adet piyazlık doğranmış soğan

Tuz, kuru nane ve rezene

Üzerine :

Limon suyu, zeytinyağı ve su


Hazırlanışı


  • Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın.
  • Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun.
  • 1 su bardağı su ilave edin.
  • Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın.
  • Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın.
  • Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın.
  • Üzerine enginarları oturtun.
  • Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun.
  • Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın.
  • Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın.
  • Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin.
  • Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin.
  • Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın.
  • NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz.





Enginar Sarması yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Enginar Sarması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dolma Ve Sarma Tarifleri-
Buraya geçin: