Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kıkırdak Çorbası Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:45 pm | |
| Malzemeler 3 Su bardağı et suyu 1 Su bardağı erişte 1 Su bardağı un 250 gr süzme yoğurt 2 Sdet yumurta 100 gr tereyağı 1 Çay kaşığı kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı
- Et suyunu kaynatıp, erişteyi ekleyin.
- 10 dakika pişirip, tencereyi ateşten indirin.
- Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve süzme yoğurdu boza kıvanına gelinceye kadar çırpın.
- Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin.
- Kıkırdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun.
- Hamuru rulo şelinde sarın.
- Küçük üçgenler kesip, bol tereyağda kavurun.
- Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı birleştirip, pişirin.
- Kıkırdakları ekleyip, nane ile süsleyerek servis yapın.
Kıkırdak Çorbası yemeği tarifi | |
|