Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kefal Çorbası Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:43 pm | |
| Malzemeler 1 Adet kefal balığı 1 Adet havuç 1 Adet patates 1 Adet kereviz 4-5 Adet defne yaprağı 1 Çorba kaşığı salça 1 Demet maydanoz 1 Adet limon 2 Çorba kaşığı un (tepeleme) 1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin 1 Adet soğan Tuz Hazırlanışı
- Tencereye yağı alıp, eritin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin.
- Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
- Patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayın.
- Sebzeleri de tencereye aktarıp, ara sıra karıştırarak sote edin.
- Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su, salça ve tuz ilave edin.
- Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip, özenle yıkayın.
- 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemiğini çıkarmadan)
- Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek
ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayana dek pişirip, tencereyi ateşten alın.
- Çorbanın suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadını
balığa verdiği için sebzelerin posalı kısmını kullanmaya gerek kalmaz)
- Tereyağını eritip, unu ilave edin.
- Un sararana dek kavurun.
- 1 Kepçe çorbanın suyundan ilave edip, unubulamaç haline getirip, tencereye aktarın.
- 1 Taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
- Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanın suyundan bir kepçe gezdirin.
- Limon sıkarak servis yapın.
Kefal Çorbası yemeği tarifi | |
|