Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Fasulyeli Mantar Çorbası Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:37 pm | |
| Malzemeler 750 gr mantar 4-5 Tatlı kaşığı domates salçası Yarım soğan 200 gr kuru fasulye 1 Adet sarımsak 2 Tatlı kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı tereyağı 4 Dilim ekmek Tuz, Karabiber Hazırlanışı
- En az 12 saat suda bekletip, şişirdiğiniz kuru fasulyeleri 5 su bardağı tuzlu suda 1 saat kadar haşlayın.
- Mantarları temizleyin ve dilim dilim kesin.
- Tavaya zeytinyağnı alıp, kızdırın.
- Dilimlenmiş mantarları, doğranmış sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı içine atıp, pembeleşene dek çevirin.
- Salçayı da biraz ılık suyla ezerek ilave edin.
- hazırladığınız bu malzemeyi haşlanmış fasulyenin içine katın.
- Birlikte yumuşayana dek pişirin.
- Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- Bu arada tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
- İçine ekmekleri koyup, iki yüzleri de altın sarısı renk alana dek kızartın.
- Çorbayı kaselere boşaltın.
- Kenarlarına ekmek dilimlerini koyarak servis yapın.
Fasulyeli Mantar Çorbası yemeği tarifi | |
|