Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav |
,
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age
|
| | Düğün Çorbası I Tarifi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Düğün Çorbası I Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:33 pm | |
| Malzemeler Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış) Yarım su bardağı su veya etsuyu Yarım limon suyu 3 Litre su (parça eti pişirmek için) 1 Adet küçük havuç 1 Adet soğan 2 Kahve fincanı un 2 Adet yumurta sarısı 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çay kaşığı kırmızı biber 3 Çorba kaşığı yoğurt Hazırlanışı
- Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın.
- İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin.
- İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin.
- Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın.
- Pişen etleri bir tabağa alın.
- Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın.
- 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin.
- Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın.
- Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin.
- 15 dakika ağır ateşte pişirin.
- Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın.
- Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin.
- Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın.
Düğün Çorbası I yemeği tarifi | |
| | | | Düğün Çorbası I Tarifi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|