Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Dijon Hardalı - Hardal Bitkisi - Bitkiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Dijon Hardalı - Hardal Bitkisi - Bitkiler Empty
MesajKonu: Dijon Hardalı - Hardal Bitkisi - Bitkiler   Dijon Hardalı - Hardal Bitkisi - Bitkiler Icon_minitimePtsi Ocak 31, 2011 3:18 pm

Dijon Hardalı - Hardal Bitkisi - Bitkiler




Hardalın tarihçesi 3000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Asya Yunan eski Roma ve Mısır halkları hardalı kullanmışlardır. Hardal lahana turp ve şalgamında üyesi olduğu ailedendir. Kırk kadar farklı üyesi olan sarı çiçekli bu tur botanikte brassica olarak anılan türdür (genus).

En ilkel şekilde hardal tohumları öğütülüp sirke ile macun kıvamına getirilerek elde edilebilir. Bu şekilde tohumun icindeki yağ ile sıvı karışıp tepkimeye girmesi sonucunda hardal acılığını alır.

Hardalların en ünlülerinden birisi Dijon hardalı dır. Parisin 195 Km güneydoğusundaki bu şehirde 1856'da Jean Neigeon tarafından ünlendirilmiştir. Hardal yapımında kullanılan sirke yerine koruk suyu kullanılarak yaptiğı bu karışım daha az asidik ve tabiki daha yumuşak bir tada sahip olmuştur.

1853 yılında Dijon'da Maurice Gray hardal tohumunu işlemek için yeni bir makina gelistirmiştir. Böylelikle büyük miktarlarda hadal tohumunun kolay ve ucuza işlenmesi temin edilmiştir. Dijon hardalının ünlenmesinin ikinci sebebi de Dijon topraklarının potasyum açısından oldukça zengin olmasıdır. Bugün dunya hardal tohumlarının hemen hemen tamamı Kanada'da üretilmektedir. Dijon ise Fransa'nın ünlü Bordo bölgesinde olduğunda üzüm suyu üretimini şaraba dönüştürmektedir.

Antoine Poupon Gray Poupon Mustard Company'yi (Poupon Hardal Şirketi) kurmuştur. Bugün Grey Poupon dükkânı Dijon merkezinde faliyetine devam etmektedir. Burada hala otantik hardal ve hardal kapları bulunabilir. Buzdolabınin olmadığı günlerde bu özel kaplar oda sicaklığında hardal saklamak için kullanılırmış.

Üretimi

Dijon hardalı siyah veya kırmızı hardal tohumunun kabuğunun ayrılıp ve herhangi bir renklendirici veya katkı maddesi kullanılmayarak yapılır. Günümüzde koruk suyu yerine şarap sirke veya üzüm suyu da kullanılmaktadır. Ayrıca fındık peynir ahududu şampanya ile aromalandırılmış hardallar mevcuttur

Dijon Hardalı - Hardal Bitkisi - Bitkiler Images?q=tbn:ANd9GcTYob6Iu4mEuboK_LAK0vpZv9NB7ViuparxlXzlPUEQCk1SrvmL&t=1
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Dijon Hardalı - Hardal Bitkisi - Bitkiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Şifalı Bitkiler
» Şifalı Bitkiler - Sagliklihayatrehberi.com
» Şifalı Bitkiler Eczanesi
» Şifalı Bitkiler Ve Hastaneler Hakkında Genel Bilgiler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos çeşitleri-
Buraya geçin: