Konu: Floransa Usulü Balık ( 4 kişilik) Paz Ocak 30, 2011 10:39 pm
Gereçler:
500 gr taze ıspanak 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı taze süt kremi Tuz-karabiber Bir fiske hindistancevizi 3 orta boy domates 4 taze soğan 400 gr file balık 2 yemek kaşığı limon suyu
Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 1 bardak süt 100 gr kaşar peyniri 1 yumurta sarısı Tuz
Yapılışı:
1. Ispanakları yıkayıp hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Tuz, karabiber, hindistancevizi, eritilmiş yağ ve krema katıp karıştırın. Bu karışımı, dibi düz ve ateşe dayanıklı cam bir kaba yayın. Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpiştirin. 2. Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın içine yerleştirin, üzerini folyoyla kapatın. 200 derece sıcaklıkla bir fırının orta gözüne yerleştirip 15 dakika pişirin. 3. Balıkların üzerini hazırladığınız beşamel sosla kapatıp kaşarpeyniri serperek üstü açık olarak 10 dakika daha fırında bırakın.