Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Vol-Au-Vents

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Vol-Au-Vents Empty
MesajKonu: Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Vol-Au-Vents   Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Vol-Au-Vents Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 10:35 pm

Gereçler:
Pembe Biber Sos:
1 lt Krema
500 gr. beşamel sos
1 lt. dana bulyon
1 adet soğan
4 diş sarmısak
100 gr. Tereyağı
1 kg. kırmızı şerit biber
100 gr. tatlı biber salçası
75 cl.. beyaz şarap
20 cl. kanyak
50 gr. mısır nişastası
Muskat cevizi
Dana Uykuluk:
1.5 kg. Dana Uykuluk
1 adet soğan
4 diş sarmısak
50 cl. kanyak
Tuz, karabiber
100 gr Tereyağı
1/2 demet dereotu
50 cl. beyaz sek şarap
Vol-Au-Vents:
2 kg. Milföy
1 adet yumurta







Yapılışı:

Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Vol-Au-Vents Yemek71159Milföy
hamurlarını orta büyüklükte, yuvarlak formda kesin. Hazırladığınız
yuvarlak milföylerin yarısını, altına çok hafif un serpilmiş fırın
tepsisine aralıklarla dizin. Geriye kalan milföylerin ortasından daha
küçük bir yuvarlak form kesip çıkartın. Yumurta beyazını tepesindeki
milföylere sürüp, diğer kalıpları üzerine oturtun. Yumurtanın sarısını
çok az sıvı yağ ile karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Hazırlamış
olduğunuz vol-au-ventlerin üzerine yağlı kağıt örtüp önceden 180 C’de
ısıttığınız fırında pişirin. Yağlı kağıt vol au ventlere ağırlık verip
eşit miktarda kabarmalarını sağlayacaktır. Pembe biber sos için bir
kaserolde Tereyağı’nı eritin. Soğan ve sarımsakları renk alıncaya kadar
soteleyin. Tencereye tatlı biber salçasını ilave edip kokusunu ve
rengini hafifçe kaybedinceye kadar soteleyin. Kırmızı şerit biberleri
eğer donuk olarak kullanıyorsanız, suyunu sıkıp mümkün olduğunca kuru
bir vaziyette ilave ederek bütün malzeme ile beraber suyunu çekinceye
kadar soteleyin. kırmızı toz biberleri ekleyin. Kanyağı ilave edip
çektirdikten sonra beyaz şarabı ekleyin ve yarısını çektirip dana
bulyonu ve beşamel sosu ekleyin. Kısa bir süre kaynatıp kevgir
yardımıyla içinden bir miktar kırmızı şerit biber ayırın. Bir blender
yardımıyla tenceredeki bütün malzemeyi ezerek içine kaynatılmış Krema’yı
ilave edip sosu 2 dk. kaynatın. Tuz, taze çekilmiş karabiber, muskat
cevizi rendesi ile lezzetlendirip ayırdığınız kırmızı şerit biberleri
ilave edin. Yine blender yardımıyla kısa bir süre ezerek, içinde minik
parçalı kırmızı biberlerin gözükmesini sağlayın. Son olarak mısır
nişastasını çok az soğuk su ile eritip pembe renkli biber sosu ilave
edip arzu ettiğiniz kıvama getirin. Geniş bir flamble tavasında
Tereyağını eritip bronise kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyip minik
küpler halinde doğranmış Dana Uykuluğu hızlı ateşte soteleyin. Tuz ve
taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirip kanyakla alevlendirin. Son
olarak dereotu ekleyerek fazla yağını süzdürün. Pembe renkli biber
sostan ilave edip 1-2 dk. kadar sosu beyaz şarap ile beraber çektirin.
Vol-au-vent’i önceden ısıtılmış tabağa yerleştirip kırmızı biberli sosu
vol-au-vent’in iç kısmından tabağın boşluğuna doğru akacak şekilde
yerleştirip sek beyaz şarap ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Vol-Au-Vents
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kırmızı Biber Soslu Brokolili Fiyonk Makarna Tarifi
» Limon Soslu Dana Bifteği Tarifi
» Biber Domates Soslu Mısır Unlu Erişte Tarifi
» Közlenmiş kırmızı biber salatası
» Közlenmiş kırmızı biber salatası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: