Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Midye Soslu Linguin Makarna

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Midye Soslu Linguin Makarna Empty
MesajKonu: Midye Soslu Linguin Makarna   Midye Soslu Linguin Makarna Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 8:19 pm


  • 50 adet taze midye
  • 125 ml. sek beyaz şarap
  • 125 ml. su
  • 45 ml. (3 yemek kaşığı (tbs) ) zeytinyağı
  • 3 diş sarmısak
  • 1 adet domates konservesi (850 gr.), suyu süzdürülmüş (veya mevsiminde toplanmış, olgun, kırmızı domatesler. Kabukları soyulmuş)
  • 1 adet kuru acı biber
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
  • Sızma zeytinyağı
  • Yarım demet, çok ince doğranmış maydanoz
  • 1 paket barilla linguin makarna


Tarif:


  1. Musluktan akan soğuk suyun altında midyeleri iyice yıkayın. Üstüne
    yapışmış kumları bıçakla kazıyın. Yan tarafından sarkan sakalımsı
    bölümü çekerek çıkartın. Kabukları açılmış veya kırılmış olanları
    kullanmadan atın.
  2. Yayvan bir tencereye midyeleri yerleştirin. Üzerine şarabı ve suyu
    ekleyin. Yüksek ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
    Tencereyi ara sıra hafifçe sallayarak, midyeleri alt üst edin.
    Midyelerin kabukları açıldığında tencereyi ocaktan alın. Tenceredeki
    suyu bir süzgeçten geçirerek süzdürün ve bir köşede bekletin. Kabukları
    açılan midyelerin içinde kalmış, sakalımsı
    parça varsa onları temizleyin. Midyelerin yarısını kabuklarından
    tamamen ayırın. Diğer yarısını kabuklarıyla beraber bir
    köşede bekletin.
  3. Bir tencereye zeytinyağını ve sarmısakları koyun. Hafifçe kızınca
    suyu süzdürülmüş domatesleri ve ufalanmış acı biberi ekleyin. Bir kaşık
    yardımıyla domatesleri parçalayın.
  4. Domates biraz fıkırdadıktan sonra midyeleri haşladığınız ve bir
    köşeye ayırdığınız suyu ekleyin. Kapağı açık olarak, orta ateşte 30
    dakika pişirme işlemine devam edin. Domatesler suyunu hafifçe çekince iç
    midyeleri ve kabuklu midyeleri, maydanozun yarısını ekleyin, hepsini 5
    dakika daha pişirin. Tuz ve biber ayarını yapın.
  5. Bir paket makarnayı, bol ve tuzlu kaynar suyun içinde, pakette yazan
    süre kadar haşlayın. Süzdürün ve hemen sosun içine boca edip,
    karıştırın.
  6. Hazırladığınız makarnayı tabaklara koyun. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.


Not: Midyeleri kabuklu değil de temizlenmiş iç midye olarak
bulursanız, tarifin 3 nolu kısmından itibaren devam edebilirsiniz. Bu
durumda suyu ve şarabı, domateslerin üzerine direkt eklemelisiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Midye Soslu Linguin Makarna
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Soslu Makarna Tarifi
» Kıymalı Soslu Makarna Tarifi
» Arabiata Soslu Makarna Tarifi
»  KEKİK SOSLU MAKARNA tarifi
» Bolognez soslu makarna Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: