Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Midye Soslu Linguin Makarna Paz Ocak 30, 2011 8:19 pm | |
|
- 50 adet taze midye
- 125 ml. sek beyaz şarap
- 125 ml. su
- 45 ml. (3 yemek kaşığı (tbs) ) zeytinyağı
- 3 diş sarmısak
- 1 adet domates konservesi (850 gr.), suyu süzdürülmüş (veya mevsiminde toplanmış, olgun, kırmızı domatesler. Kabukları soyulmuş)
- 1 adet kuru acı biber
- Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
- Sızma zeytinyağı
- Yarım demet, çok ince doğranmış maydanoz
- 1 paket barilla linguin makarna
Tarif:
- Musluktan akan soğuk suyun altında midyeleri iyice yıkayın. Üstüne
yapışmış kumları bıçakla kazıyın. Yan tarafından sarkan sakalımsı bölümü çekerek çıkartın. Kabukları açılmış veya kırılmış olanları kullanmadan atın.
- Yayvan bir tencereye midyeleri yerleştirin. Üzerine şarabı ve suyu
ekleyin. Yüksek ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ara sıra hafifçe sallayarak, midyeleri alt üst edin. Midyelerin kabukları açıldığında tencereyi ocaktan alın. Tenceredeki suyu bir süzgeçten geçirerek süzdürün ve bir köşede bekletin. Kabukları açılan midyelerin içinde kalmış, sakalımsı parça varsa onları temizleyin. Midyelerin yarısını kabuklarından tamamen ayırın. Diğer yarısını kabuklarıyla beraber bir köşede bekletin.
- Bir tencereye zeytinyağını ve sarmısakları koyun. Hafifçe kızınca
suyu süzdürülmüş domatesleri ve ufalanmış acı biberi ekleyin. Bir kaşık yardımıyla domatesleri parçalayın.
- Domates biraz fıkırdadıktan sonra midyeleri haşladığınız ve bir
köşeye ayırdığınız suyu ekleyin. Kapağı açık olarak, orta ateşte 30 dakika pişirme işlemine devam edin. Domatesler suyunu hafifçe çekince iç midyeleri ve kabuklu midyeleri, maydanozun yarısını ekleyin, hepsini 5 dakika daha pişirin. Tuz ve biber ayarını yapın.
- Bir paket makarnayı, bol ve tuzlu kaynar suyun içinde, pakette yazan
süre kadar haşlayın. Süzdürün ve hemen sosun içine boca edip, karıştırın.
- Hazırladığınız makarnayı tabaklara koyun. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
Not: Midyeleri kabuklu değil de temizlenmiş iç midye olarak bulursanız, tarifin 3 nolu kısmından itibaren devam edebilirsiniz. Bu durumda suyu ve şarabı, domateslerin üzerine direkt eklemelisiniz. | |
|