ŞOKOLA (4-5 Kişilik) YAPILIŞI Küçük bir tavaya veya cezveye kınlmış çikolata parçalarını, suyu ve tereyağını alalım. Çok kısık ateşte ve sürekli karıştırarak; çikolata eriyerek akıcı bir kıvam alana dek pişirelim. Yumurta sanlarım aklarından ayıralım. Çikolatalı kanşım ılıyınca sarılan ilave edip mikserle 1 -2 dakika çırpalım. Ayrı bir kaba yumurta aklannı ilave edip mikserin düşük ayarıyla aklar köpürene dek çırpalım. Mikserin ayarını yükseltip şekeri azar azar ve çırpmaya devam ederek ekleyelim. Yumurta aklan kar haline gelip katılaştığında aklan çikolatalı karışıma ilave edip kaşıkla kanştıraüm. (Yumurta aklan ilave edildikten sonra mikserle kanşürmayın) çikolatalı muzu kuplara paylaştınp arzuya göre muz dilimleri İle süsleyerek servis yapalım. HAZIRLANIŞI 8-10 dakika MALZEMELERİ 2 paket bitter çikolata (160 gr) 1/2 su bardağı su 1/2 çorba kaşığı nescafe 3 yumurta (akı şansı ayrılır) 2 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (30 gr) Üzeri için arzuya göre muz Not: Yumurta aklarının katılaşıp kar haline gelmesi için mikser uçları ve Çırpma kabının temiz ve kuru olması lazım. Yumurta aklarına ise hiç yumurta şansı bulaşmaması gerekir.