Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Süt Tozu Pastacılık

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Süt Tozu Pastacılık Empty
MesajKonu: Süt Tozu Pastacılık   Süt Tozu Pastacılık Icon_minitimeC.tesi Ocak 29, 2011 1:20 pm









Süt Tozu Pastacılık Sut_tozu





Sütün ısıl işlemlerle kurutulması sonucu sadece içinde katı maddeler kalır ve buna süt tozu denir.





Kurutma işlemi sayesinde,
diğer süt ürünlerine göre daha uzun bir raf ömrü vardır ve
saklama-depolama şekli diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır.








Gıda Sektöründeki Tarihi




Süt tozu, ilk olarak 1802’de Rus Doktor Osip Krichevsky tarafından yapılmıştır.





Gelişen ülkelerde, ürünü
taşıma ve saklama koşullarının pahalılığı nedeniyle çok çabuk
benimsenmiştir. Çünkü ortalama % 87’si su olan sütü kurutarak asıl
önemli olan katı içeriği hafiflemesinden ürün taşıma sayısı artıyor.






Ayrıca susuz olduğundan,
mikroorganizmalardan koruma gibi bir sorun kalmıyor ve soğutmalı
kamyonla taşıma gereksinimi olmadığı için de taşıma ucuzluyor.






Bu kurutma, raf ömrünü de 1 yıl kadar uzattığı için süt tozu normal süte tercih ediliyor.






Süt Tozu Pastacılık Tamburlu_kurutucu




Süt Tozunu Elde Etme Yöntemleri





Süt tozu üretime genellikle sprey kurutucular kullanılarak, tercihen yağsız veya yağlı sütten yapılıyor.





Pastörize edilmiş süt,
buharlaştırıcılarda % 50 katı madde oranı kalana kadar koyulaştırılıyor.
Koyulaşan süt, sprey kurutucularda toz haline getiriliyor.






Süt tercihen tamburlu
(drum) kurutucularla da kurutulabilir. Isıtılmış tamburların üzerine süt
dökülerek ve kuruyan sütteki katıları bıçakla kazıyarak süt tozu elde
edilebilir. Ama bu işlem, süt tozunun tadına (yanık tadı) ve rengine
(daha koyu bir renk) istenmeyen etkiler bırakır.






Süt tozu elde etmek için,
dondurarak kurutma yöntemi de kullanılabilir. Bu işlem, sütün besin
değerini tamburlu kurutucuya göre daha çok korurken, kullanılan sistemin
pahalılığı nedeniyle tercih edilmez.








Süt Tozu Pastacılık Sut_tozu2





Gıda Sektöründe Kullanımı:




  • Süt tozu suda
    çözünebildiği için direk tüketiciye satılıyor. Süt tozuna 1’e 9 oranında
    su eklemekle, normal süt kıvamında bir ürün elde edilebiliyor. Süt
    temininin ya da süt saklamanın zor olduğu yerlerde süt tozu tüketimi
    tercih ediliyor.





  • Süt tozu, sütle aynı
    aromayı verdiği, ama süt kullanmaktan daha ucuza geldiği için, süt
    kullanılan sektörlerde çoğu zaman süt tozu tercih ediliyor. Ayrıca
    saklanma koşullarının elverişliliği, ürünün bozulması durumunun
    olmamasından süt tozu tercih ediliyor.





  • Afrika gibi ülkelere gıda
    yardımlarında, sütün besin değerini o insanlara ulaştırmak için gıda
    güvenliği ve ekonomik sebepler nedeniyle süt tozu tercih ediliyor.





  • Pasta ve hamur işlemlerinde, ürün kalitesi için, sıvı sütün ürünü çok inceltmesini istenmediğinde süt tozu katılıyor.




  • Bebek mamalarının üretiminde süt tozu etkindir.




  • Hazır çorba gibi kurutulmuş hazır ürünlerin içeriğini hazırlamakta süt tozu kullanılmaktadır.




  • Hayvanlar için hazırlanan çoğu mamaların içine de süt tozu katılmaktadır.




  • Kahve kremalarının içeriği süt tozundan faydalanılarak yapılır.




  • Süt tozu yoğunluğunu
    arttırmak amacıyla %1-2 oranında pastörize olmuş süte katılıyor. Ayrıca
    dondurma, şekerleme, peynir, yoğurt gibi süt kullanılarak üretim yapan
    çoğu işletmede süt tozu kıvamlaştırıcı olarak rol almaktadır.








Dünyadaki “yağsız süt tozu” kullanımı





































Yoğunlaştırılmış süt
%30
UHT/Sıvı %26
Dondurma %18
Mayalı ürünler ve yoğurt %9
Şekerlemeler %5
Fırın/pastane ürünleri %5
Peynir %4
Diğer ürünler %3






Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Süt Tozu Pastacılık
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Toppik - Saç Tozu ile Kelliğe Son Verin!
» Peynir Altı Suyu Tozu (PAST)
» Şekerler & Tatlandırıcılar Pastacılık
» Lesitin Pastacılık
» Marzipan Pastacılık

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: