Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ZEYTİNYAĞLI VİŞNELİ YALANCI SARMA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ZEYTİNYAĞLI VİŞNELİ YALANCI SARMA  Empty
MesajKonu: ZEYTİNYAĞLI VİŞNELİ YALANCI SARMA    ZEYTİNYAĞLI VİŞNELİ YALANCI SARMA  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:13 pm

Malzemeler (6 kişilik):

5-6 kaşık zeytinyağı

4 adet orta boy doğranmış kuru soğan

1 kahve fincanı pirinç

40 adet taze vişne veya mevsimi değilse donmuş vişne

40 adet dolmalık asma yaprağı (salamura da olabilir)

10 adet ekşi can eriği veya mevsimi değilse, yarım limonun suyu

1 çay kaşığı toz tarçın

Yeteri kadar tuz

2 su bardağı kaynar su



Hazırlanışı:

Yapraklarınız salamura ise tuzun azalması için onları birkaç kez iyice yıkayın. Zeytinyağını tencereye koyup kızdırın. Doğranmış soğanları ekleyin ve kısık ateşte soğanlar açık kahverengi renk alıncaya kadar kavurup pirinçleri ekleyin. Beş dakika beraber kavurun; tuzunu, vişneleri ve bir bardak kaynar suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika kaynatın. Ardından kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Islanmış asma yapraklarına bu karışımdan ve birer vişne gelecek şekilde sarıp tencereye dizin. En üstüne erik varsa erikleri, yoksa limon suyunu ve kaynar suyu ekleyip tencereyi ocağa koyun. Sarmaların üzerine tencerenin içine girecek şekilde düz bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını da kapatıp ilk önce bir-iki dakika hızlı ateşte, sonraysa kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan serin bir yerde soğutun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ZEYTİNYAĞLI VİŞNELİ YALANCI SARMA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» zeytinyağlı yaprak sarma
» Zeytinyağlı lahana sarma
» Vişneli Kek Tarifi
» Vişneli Kaz tarifi
» Vişneli Çörek Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: