Konu: GENÇ AŞÇILAR DERNEĞİ Çarş. Ocak 26, 2011 3:46 pm
GENÇ AŞÇILAR DERNEĞİ
-Dernek adı
GENÇ AŞÇILAR DERNEĞİ
-Başkan
Gökhan TUFAN
-Adresi
Toptancı Sebze Hali No: 691
-Tel
+90 242 338 30 35
-Faks
+90 242 339 21 22
-Web sitesi
http://www.geader.org.tr/
-AMACI
Genç Aşçılar Derneği 11.11.05 tarihinde Türkiye’ de kalite çıtası hızla yükselen turizm endüstrisinde görev yapan yenilikçi düşüncedeki genç aşçıların birleşmesi ile kurulmuştur. Derneğin amacı, aşçılık mesleğinin ve mutfak sanatının geliştirilmesini sağlamak, Türk Mutfağının değerlerini günümüz standartlarına uygun hale getirip koruma altına almak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermektir. Günümüz 21. yüzyıl mutfak sanatı kriterleri ve dünya mutfakları göz önüne alındığında Türk Mutfağı çok zengin bir geçmişe ve kültüre sahip olmasına rağmen dünya mutfakları arasında hakettiği yerde değildir. Bunun nedeni tanıtımdaki ve eğitimdeki eksiklerdir. Fakat daha önemlisi Türk Mutfağı geçen zaman içerisinde gerekli adımları atamamış, günümüz şartlarında gelişememiş ve özellikle sunum ve kombinasyonlar yönünde eksik kalmıştır. Türk Mutfağının genç temsilcileri olarak Türk Aşçısını ve Mutfağını hak ettiği yerlere getirmek ve yeni bir imaj kazandırmak asıl görevlerimiz arasında yer almaktadır. “Yeni Türk Mutfağı” adı altında başlattığımız Türk Mutfağını geliştirme ve günümüz şartlarına göre iyileştirme projesi bunun en önemli ayağıdır. Bu bağlamda “Genç Aşçılar Derneği”, Türk Mutfağının ve Aşçılarının tanıtımını yapmak amacı ile yurt içi ve yurt dışı birçok aşçılık şampiyonalarına, fuarlara ve seminerlere de iştirak edecektir. “Genç Aşçılar Derneği” aynı zamanda sağlıklı beslenme, organik tarım, hijyen ve gıda güvenliğinin korunması gibi konularda çalışan sivil toplum örgütleri ve insan sağlığına direk risk oluşturan genetiği değiştirilmiş gıdaların kullanmasına karşı çıkan platformlar ile işbirliği içinde olup bu konular ile ilgili çalışmalara devamlı olarak iştirak etmekte ve destek vermektedir. “Genç Aşçılar Derneği” aşçının asıl görevi olan yemek pişirme işi dışında geniş bir bakış açısı ile kendi alanını ilgilendiren tüm diğer sosyal kollarda da görev alacak olup bu misyonu daima taşıyacaktır. Türk Aşçısı dünya platformlarında pratik beceri yanında; bildiği yabancı diller, yöneticilik vasıfları, beslenme ve gıda teknolojisi ile ilgili teorik bilgiler ve sosyal yaşam gibi konularda da kendini ve ülkemizi temsil edecek özelliklere sahip olmalıdır. Bu ancak ve ancak teorik ve pratik bilgileri gerçeğe uygun harmanlayarak doğru bir eğitim programı uygulayan kurum ve kuruluşlarda eğitim almış aşçıların çoğalması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle en önemli amaçlarımızdan birisi de aşçılık eğitimi veren kurum ve kuruluşlara karşılıksız desteklerde bulunmak ve bu kurum ve kuruluşların sayısının ve kalitesinin arttırılması için gerekli atılımlarda bulunmaktır. Yenilikçi ve atılımcı bir düşünce ile Türk Mutfak Sanatı’ na hizmet etmek için gönülden ve karşılıksız çalışan aşçıların birbirleri ile buluştuğu “Genç Aşçılar Derneği” koyduğu hedeflerde ve amaçlarda sapmadan ve yılmadan çalışmaya devam edecektir.