Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 HÜRREM SULTAN PİLAVI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

HÜRREM SULTAN PİLAVI  Empty
MesajKonu: HÜRREM SULTAN PİLAVI    HÜRREM SULTAN PİLAVI  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:02 pm

Gerekli Malzemeler:

3 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç baldo

3 su bardağı tavuksuyu

2 yemek kaşığı yeşil antepfıstığı

1 bardak haşlanmış nohut

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı toz şeker



Bir tencerede tereyağını eritin. Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin.

Yaklaşık 7-8 dakika kavurun. Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra ise gevşeyecektir. Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri, antepfıstığı ve nohutu ekleyin. 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika önce hızlı, sonra yavaş ısıda pişmeye bırakın.

Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın, Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapalı aralık olarak dinlendirin ve servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
HÜRREM SULTAN PİLAVI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SULTAN REŞAT PİLAVI
» Sultan Papağanı
» Pembe Sultan tarifi
» SULTAN TATLISI TARİFİ
» SULTAN MAHMUT ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: