Meyveli yoğurt Çilek, böğürtlen, ahududu gibi mevsim meyveleri, fındık, ceviz gibi evde
bulunan kuru yemişler, yeterince şeker ve yoğurt bütün ihtiyacınız olan
malzemeler...
Çilekli süt 1 kase çilek ve 2 kupa dolusu
süt blender dan geçirilir hafif tatlandırmak için çok az şeker yada bal
eklenir ve tüm şeker ihtiyacınızı karşılayacak sağlıklı bir içecek
oluverir.
Vanilya pudingli fındıklı kuplar1 paket hazır vanilya puding veya evde 3 kupa süt, 1 kaşık nişasta
ve bir kaşık un veya pirinç unu, 1/2 kupa şeker ve bir paket vanilya
ile hazırlayacağınız puding, 10-15 kadar kakaolu bisküvi, dövülmüş 1
kase +üzerlerine yerleştirmek için 1 avuç tüm fındık. Hazırladığınız
pudingi kırılmış kakaolu bisküvileri ve fındık kırığını kuplara sırayla
yerleştirin. kakaolu bisküvi tozu ve bütün fındıkla süsleyin.
zaman:
15:52
2
yorum
Etiketler:
İçecekler,
Sütlü tatlılar
01 Mayıs 2008 Perşembe
Vanilya pudingli muzlu tatlı & Mozaik toplar
Hafif ve sütlü yaz tatlıları...Fatmanın piknik için getirdiği
vanilya pudingli muzlu tatlı ve Selvinin hazırladığı mozaik toplar...Vanilya pudingli muzlu tatlı Malzemeler 5 su bardağı süt (250 ml)
150 gr tereyag veya margarin
1 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket ülker çay biskuvisi
2 olgun muz dilimlenmiş
Süslemek için Dövülmüş badem, yeşil fıstık, hindistan cevizi, taze mevsim meyveleri
Hazırlanışı Orta boy bir tencerede Tereyağ eritin. Unu ekleyip
sürekli karıştırarak kavurun. Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak azar
azar sütü ekleyin. Un ve tereyağ tamamen sütün içinde çözülünce 5 dakika
kadar sonra şekeri ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocağın
altını kapatıp karıştırma kabına alın. 10 dakika kadar mikserle çırpın.
Vanilyayı ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Biskuvileri tek kat olmak
üzere borcama yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız pudingin yarısını yayın. Muz
dilimlerini döşeyip kalan pudingi muz dilimlerinin üzerine boşaltın.
Üzerini süsleyebilmek için, dolapta servis edene kadar dinlendirin.
Serviden önce evde bulunan fındık, hindistan cevizi, yeşil fıstık yahut
badem ile süsleyin.
Mozaik toplar
Malzemeler1 paket ülker veya eti petit beurre çay bisküvisi
2-3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
½ bardak süt
2 kaşık kakao
½ bardak toz şeker
3-4 yemek kaşığı döğülmüş ceviz
½ kase hindistan cevizi
HazırlanışıEritilmiş tereyağ, süt, kakao, toz şeker ve cevizi karıştırma kabına alıp karıştırın. Bisküvileri kırıp küçük parçalara bölün.
Bisküvileri ekleyip çok ezmeden karıştırın. Kabın, varsa kapağını
kapatıp yoksa üzerine streç film geçirip dolapta bir kaç saat
dinlendirin. İkram etmeye yakın dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde
parçalar alıp yuvarlak toplar yapın.
Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin. İsteğe göre dövülmüş antep fıstığı, ceviz, veya fındık da kullanılabilir.