Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Ekşili Yahni (Kilis) tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Ekşili Yahni (Kilis) tarifi Empty
MesajKonu: Ekşili Yahni (Kilis) tarifi   Ekşili Yahni (Kilis) tarifi Icon_minitimePaz Mayıs 12, 2013 8:34 am

Ekşili Yahni (Kilis)

Malzemeler :

1/2 su bardağı Nohut
1/2 su bardağı Pirinç
2 adet Soğan
1/2 su bardağı Ceviz içi
50 gr İç yağı
1/2 çay kaşığı Tarçın
1/2 çay karşığı Kırmızı pulbiber
375 gr Kuşbaşı kuzu et
1 1/4 su bardağı İnce Bulgur
1/2 çay kaşığı Toz kırmızı biber
5 su bardağı Su
1/2 çorba kaşığı Koruk Suyu
1/2 çorba kaşığı Kuru Nane
Karabiber
Tuz

Yapılışı :

Nohutu bir gece öncesinden ( ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın, suyunu süzdürün. Pirinçleri yıkayıp süzgece çıkarın. Soğanlardan birini ince ince kıyın. Diğerini dilimleyip halkalarına ayırın. Ceviz içini robottan geçirerek ince çekin. İçyağını bir kapta ceviz içi, tarçın, pul biber, tuz ve karabiber ile yoğurun. Köfteleri hazırlamak için, etin 125 gramını, bulguru, ince kıyılmış soğanı , tuzu ve kırmızıbiberi birlikte robottan ya da et makinasından 2 kez geçirin. 5 çorba kaşığı su katıp, yoğurarak köfte harcı haline getirin. Ceviz büyüklüğünde koparıp avucunuzda yuvarlayın, parmağınızla bastırarak ortasını çukurlaştırıp, içyağlı karışımla doldurun. Kapatıp, yeniden yuvarlayarak doldurulmuş köfteler hazırlayın, bir tel süzgece dizin. Süzgecin oturabileceği bir tencereye yarısına kadar su koyup kaynatın. Ateşi biraz kısıp, süzgeci kaynamakta olan suyun üzerine (suya değmeyecek durumda) oturtun. Üzerine bir kapak kapatıp, köfteleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Suyu bir tencerede kaynatın. İçine halka doğranmış soğanları, nohutu, kalan eti ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın. Köpüğünü alıp, kapağını kapatın. Orta ateşte, etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu, ayarlayıp pirinci katın ve 15 dakika daha pişirin. Naneyi serpip, limon suyunu karıştırarak ateşten alın. Pişirdiğiniz köfteleri tabağa aktarın. Nohut, pirinç ve et içeren yemeği tabaklara bölüştürün. İçine istenilen miktarda köfte ekleyerek servis yapın.

Ekşili Yahni diğer bir tarif;

KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 75 dk

Malzemeler:

1 kg yağsız kemikli et

1 su bardağı nohut

1 çorba kaşığı domates salçası

3-4 domates

1 çay bardağı pirinç

2 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz

Köfte için:

Yarım kg yağsız kıyma

2 soğan

3.5 su bardağı simit

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Köfte için; soğanları soyup kıyın. Kıymaya soğan, simit, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hafif tuzlu kaynar suda haşlayıp süzgece alın. Pirinci yıkayıp süzün. Domatesleri rendeleyip suyunu çıkarın.

* Kemikli eti tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Nohudu ilave edip pişirin. Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın. Nohut ve et pişince pirinç, nar ekşisi, tuz, salça ve domates suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın.

* Servis tabaklarına önce köfteleri sonra etli yahniyi paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Öneri :
Ekşili yahni yazın bol domates suyuyla hazırlanıyor. Ancak kışın domates yerine salça miktarını artırıyorlar.

İÇLİ KÖFTE

M a l z e m e l e r

20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,
Yarım çay bardağı pulbiber,
150 gr. az yağlı kıyma,
100 gr. soğan,

Hamurun İçindekiler:

50 gr. simit(köftelik bulgur),
25 gr. çiğ köftelik et,
Yarım çay kaşığı karabiber,
20 gr. haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,

HAZIRLANIŞI:

ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Ekşili Yahni (Kilis) tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ekşili kӧfte (topalak)
» Ekşili Köfte Çorbası Tarifi
» Acılı ekşili çorba Tarifi
» Kilis Tavası
» Ekşili kӧfte (topalak)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Anadolu Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: