Osmanlı usulü keşkül
Tarif "lezzet" dergisinden, gayet hafif ve lezzetli...6 kişilik
5 dk hazırlama süresi
25 dk pişme süresi
Malzemeler4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
30 gr çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antepfıstığı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Süslemek için3 çorba kaşığı file badem
3 çorba k. çekilmiş Antep fıstığı
HazırlanışıSüt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın.
Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık
ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha
karıştırarak pişirin. Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle
süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.