Gerçekten hoş bir ikram oldu. İnanmayacaksınız ama
kalmış hali bile çok lezzetli olan bir turta hatta; özellikle ertesi
güne kalan halini tavsiye ederim.
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 sb şeker
- 2 yk yoğurt
- 50 gr yumuşak tereyeğ veya margarin
- ½ cup sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Çimdik tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 cup)
Dolgusu için
- 1 kase kadar kızılcık marmeladı
- ½ cup irice dövülmüş ceviz
Yapılışı
Tüm hamur malzemeleri
karıştırma kabına alınıp karıştırılır. Un azar azar ilave edilerek
yoğrulup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. 15 dk kadar
dinlendirilir.
Hamurun 2/3 ü tabanı için,
kalan 1/3 i üzeri için kullanılmak üzere ayrılır. Taban hamuru açılıp
hafif yağlanmış borcama yerleştirilir. Marmelat yayılır. Ceviz serpilir.
Kalan hamur ya rendenin iri gözüyle heryerine eşit dağıtılacak şekilde
rendelenir yahut hamurdan ince şeritler hazırlanarak kafes şeklinde
kapatılır. Ben rendelemeyi daha pratik buldum.
Önceden ısıtılmış 180 C
fırında pembeleşinceye dek pişirilir. Fırından çıkınca tamamen
soğutulur. Dilimlenir. Üzerine pudra şeker elenir.