Dün ilk defa Ağrı da görüp beğendiğim bir yemeği denemek istedim
misafirlerim için "Davet kebabı". Patlıcan, kırmızı veya beyaz et ve
pirinçden oluşan yemek gerçekten çok lezzetli ve görüntüsü de oldukça
şık. Ana yemek olarak da o kadar çok vakit almıyor diyebillirim. Bu
günkü iftar menümüzde bakalım başka neler vardı;
- Davet kebabı
- Tavuklu şehriyeli yoğurt çorbası
- Zeytinyağlı yaprak sarma
- Zetinyağlı patlıcan dolma
- Kıymalı tepsi böreği
- Fırında soslu tavuk but
- Mor lahana salatası
- Marul salatası
- Yaş pasta
Davet kebabı
Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 bardak pirinç
4 bardak et veya tavuk suyu
3 y.k. sıvıyağ
Tuz
2-3 uzun patlıcan
HazırlanışıPatlıcanları uzunlamasına incecik dilimleyip kızartın. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Etleri 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesiyle suyunu salıp çekene dek kısık
ateşte kavurun.Pirinci sıvıyağda normal pilav yapar gibi kavurup ocağın
altını kapatın.
Kızarmış patlıcan dilimlerini yuvarlak borcam veya tepsinin kenarına
yerleştirin. Ortaya kavurduğunuz etleri koyun etlerin etrafına
kavurduğunuz pirinci yerleştirin.
Patlıcanları et ve pirinçlerin üzerine gelecek şekilde kapatıp et suyu
ve tuzunu yavaşça ilave edin. Borcamın kapağını kapatıp 180 C fırında
pirinçler şişene dek pişirin.