|
TÜRK MUTFAĞI |
Antep'in, hani şu
zor olduğu için! (yada biraraya gelmeye bahane olması ihtimali cok
yüksek) bayramlardan önce bayanların biraraya gelip imece usulü
hazırladıkları meşhur yuvalamasını andıran ancak nispeten daha kolay
olduğunu düşündüğüm yoğurtlu çorbalarından biri, terbiyeli patates
çorbası. Yalnız bu ismi ben verdim. Antepte ne denir hiçbir fikrim yok.
Bilenler paylaşırsa çok sevinirim… Malzemeler
- 150 gr kuşbaşı et
- ¾ cup haşlanmış nohut
- 3 küçük patates, küçük küp doğranmış (yaklaşık 1,5 cup)
- 6-7 sb su yada et suyu
Terbiyesi için
- 2 kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba k. un
- Tuz
Üzeri için
Yapılışı
Kuşbaşı et ve nohut sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar birlikte
haşlanır. Etin büyüklüğünde küp doğranmış patatesler eklenip bir taşım
kaynatılır. Bu arada terbiyesini hazırlamak üzere kaseye yoğurt,
yumurta, un ve tuz alınıp birlikte çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan
azar azar yoğurt karışımına eklenip çırpılır ve tekrar yavaş yavaş
çorbaya ilave edilir. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır. Diğer
tarafta zeytinyağ ve kuru nane kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir.
Sıcak ikram edilir.