Yeşil fıstıklı Şekerpare
Malzemeler113 gr margarin veya tereyağ
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı irmik
1 yumurta
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma tozu
½ bardak hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şeker
Aldığı kadar un
Şurubu için:3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
¼ limon suyu
Üzeri için:50 gr antep fıstığı
Hindistan cevizi
HazırlanışıMargarin, yumurta, sıvıyağ, irmik, hindistan cevizi ve pudra şekerini
karıştırma kabına alın. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce
karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayacak bir
hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp hafif bastırın hafif yağlanamış borcama aralıklı yerleştirin.
Tepelerine birer tane yeşil fıstık yerleştirin. 175 C ӧnceden ısınmış fırında pembeleşinceye dek pişirin.
Fırından çıkarınca 5-10 dakika bekleyin. Hazırladığınız şurubu yavaş
yavaş şekerparelerin üzerine gezdirin. Şurubu çekince hindistan cevizi
serpip ikram edin.