Nedendir bilinmez en fazla yaptığım
tatlılardan biridir yoğurt tatlısı. Belki kek kadar kolay oluşundan
belki de kaldığı zaman bitirilme korkusu olmadığındandır...
Kullandığım bardak 240 ml likti ve ölçüleri yuvarlak borcam için çok ideal buldum. Bu haliyle 16 dilim tatlı elde ediliyor.
Malzemeler
1 sb irmik
- 1 sb yoğurt
- 1 sb şeker
- 1 sb sıvıyağ
- 1,5 sb un
- 3 büyük yumurta
- Limon kabuğu rendesi
- 1 paket k.tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
Şurubu
- 3 sb şeker
- 3 sb su
- Birkaç damla limon suyu
Süslemek için
- H.cevizi
- Fındık, ceviz veya badem
Yapılışı
Şurubu hazırlanıp ılımaya bırakılır.
Kek gibi sırayla oda sıcaklığındaki yumurtalar çırpılıp sırayla şeker,
sıvıyağ, yoğurt, limon k. rendesi, irmik, un, vanilya, karbonat ve
k.tozu eklenerek çırpılır.
Hafif yağlanmış borcama boşaltılıp önceden 180 C ısıtılmış fırında
kızarana dek pişirilir. Şurubu her yerine eşit olacak şekilde üzerine
gezdirilir. Tamamen soğuyunca dilimlere ayrılır. Üzeri süslenip ikram
edilir.